VERTSKAP

 

 

Gunn Oftedal og Sebastien Barrault overtar Sandbakken i september 2015.

 

Gunn kommer fra Jørpeland i Rogaland. Hun er utdannet som kokk. Etter 10 år i bransjen flyttet Gunn til Ny-Ålesund på Svalbard i 2010. Her jobbet Gunn på kjøkkenet i det lille forskingssamfunnet.

 

Sebastien var født i de sveitsiske alpene. Han flyttet til Svalbard i 2004. Utdannet som sivilingeniør har han jobbet de siste årene som stasjonsjef og forskingsrådgiver i Ny-Ålesund.

 

Både Gunn og Sebastien er glad i friluftsliv og gleder seg til å oppleve nye og "grønnere" eventyr i Østamarka. Hundene er en viktig del av deres liv. De har selv flere huskier som de pleier å gå på korte og lange turer med. Teamet er kjent som Team Sava Vit.

 

Velkommen innom Sandbakken!

 

SANDBAKKEN

 

 

Helt opp til 60-tallet ble det drevet småbruk på Sandbakken.

 

Stedet skal ha blitt ryddet allerede på 1700-tallet, og var husmannsplass under gården Hellekindset (nå Lille Stensrud) og Hanåa. Sandbakken ble senere selvstendig småbruk og drevet av Wilhelm Holmen fra 1865 til grosserer Johannes Schønnsby overtok i 1917. Han forpaktet bort jorda til Abel Corelius Andresen.

 

Oslo kommune kjøpte stedet i 1956 og bygde på serveringsfløyen. Den nye, moderne sportsstua ble åpnet i 1959, samtidig som drabantbyene i Oslo øst ble bygget ut og turinteressen var på topp hos Oslofolket. På slutten av 50-tallet og begynnelsen av 60-tallet ble også serveringsstedene Rustadsaga, Vangen og Mariholtet bygget eller utvidet. Sandbakken hadde dusjanlegg i kjelleren, og tanken var at de urbane familiene først skulle ta den obligatoriske søndagsturen, så en tur i dusjen for til slutt å innta søndagsmiddagen på markastua.

 

I august 2005 kom Sandbakken på Oslo Byantikvars gule liste som bevaringsverdig bygningsmiljø. Det gir eier av husene strengere krav til vedlikehold og flere restriksjoner for utvendig endring av bygningene.

 

I september 2016, startet Oslo kommune utvendig arbeid på alle byggninger med maling og takskifting.

 

Sandbakken drives uten noen form for økonomisk støtte fra kommunen eller andre. Vi ber derfor om forståelse for at kaféen og utebordene er forbeholdt våre kunder.